.


Art design in grafische print

moderne digitale prent-kunst van stad & mensen

in
Amsterdam, Utrecht,
Den Haag, Rotterdam...
- collage-kunst van mensen & stad: architectuur, vervoer, straten, moderne gebouwen en infrastructuur - 


De stad boeit mij enorm, met name  het dagelijks leven van de mensen in en tussen de gebouwen en moderne architectuur  van  de  Nederlandse grote steden, waar ik dan ook mijn foto's maak. 

Mijn digitale print art zie ik als moderne prent-kunst - grafiek in een moderne vorm. Elke art print die u hier ziet stel ik vanuit mijn eigen foto's in meerdere lagen samen tot een 'digitale collage'. Anderen noemen het graag grafische design.

Ik bewerk mijn foto's digitaal stevig; ik snij ze af, vermeng ze en schuif ze over elkaar heen..    ..totdat ik een beeld krijg wat mij zelf overtuigt. Het onderwerp van de prent dient zichtbaar aanwezig te blijven - dus bij mij geen abstracte collage vanuit een foto-mix samengesteld! Mijn art prints gaan ergens over! Ze vertellen hun verhaal-in-beeld over het leven van de mensen in een bepaalde tijd van de moderne stad! Ik laat ze vervolgens vakkundig drukken op kwaliteits-papier in beperkte oplage. De maat van elke digitale print is naar wens per gedrukte prent te varieëren. 


Het intensief mengen en mixen van meerdere beeldlagen deed ik tot circa 2015 in mijn mono-prints. Maar toen was het maak-proces nog ambachtelijk: ik drukte mijn prenten zelf op de pers.
Met mijn recente digitale werkwijze heb ik andere visuele mogelijkheden gekregen. Ik kan nu veel uitgebreider dan voorheen de verschillende beeldlagen (vanuit mijn foto's) over elkaar heen schuiven. Zo geeft het digitale bewerken mij de vrijheid om meer variaties te bekijken en af te wegen. Na onderling vergelijken van verschillende gemaakte versies kom ik tenslotte tot mijn definitieve keuze: de uiteindelijke art print die u dan ook hier op de website ziet staan.  


* Mijn digitale art prints / prenten zijn te koop in een beperkte oplage, in een hoogwaardige kwaliteit. Deze prints kunt u kopen op dibond, met een coating over de print om deze te beschermen. Maar ook zijn ze te koop, geprint op hoogwaardig papier, in een passe-partout, in een lijst. Bij beide varianten kunt u zelf uw eigen afmetingen bepalen, tot ruim een meter aan de kortste zijde van de digitale print.

Hilly van Eerten


Art design in grafische prints: moderne digitale prent-kunst van de stad & de mensen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam.
De digitale prints zijn in dibond gedrukt of op papier voor in een lijst achter glas. Kwaliteits prenten, gedrukt op goed papier!! - Elke prent heeft een beperkte oplage van maximaal 10.

Hilly van Eerten.