.
.

De Stad in fine art print
Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht in digitale kunst-prenten
- art print te koop in lijst of dibond
met mensen in de grote stad: architectuur, vervoer, straten, moderne gebouwen en infrastructuur - intro
De grote stad in Nederland boeit mij enorm. Met name  het dagelijks leven van de mensen op straat, in en tussen de gebouwen en de moderne architectuur van de grote stad. Hier maak ik dan ook de foto's voor mijn te maken fine art prints. 
Mijn digitale kunst zie ik als moderne prent-kunst - grafiek in een moderne vorm. Elke art print die u op mijn website  ziet, stel ik vanuit mijn eigen foto's samen in meerdere lagen tot een 'digitale art print'. Mensen om me heen noemen het vaak 'urban collage kunst'.

Hoe ik werk
Ik bewerk eerst mijn foto's digitaal stevig. Ik snijd ze af, vermeng ze en schuif ze over elkaar heen..    ..totdat ik een beeld krijg wat mij zelf overtuigt. Het onderwerp van de art print dient zichtbaar aanwezig te blijven in het beeld! Dus bij mij geen abstracte collage - vanuit een foto-mengsel samengesteld! Mijn art prints gaan ergens over! Ze vertellen hun verhaal-in-beeld over het leven van de mensen in een bepaalde periode van de moderne stad!
Ik laat mijn digitaal ontwerp vervolgens vakkundig drukken op kwaliteits-papier in beperkte oplage. De maat van elke digitale print is naar wens per gedrukte prent te variëren. 

in lagen
Het intensief mengen en mixen van meerdere beeldlagen deed ik tot circa 2015 in mijn mono-prints al. Maar toen was het maak-proces nog ambachtelijk: ik drukte mijn prenten zelf op de pers.
Met mijn recente digitale werkwijze heb ik veel visuele mogelijkheden gekregen. Ik kan nu veel uitgebreider dan voorheen de verschillende beeldlagen (vanuit mijn foto's) over elkaar heen schuiven. Zo geeft het digitale bewerken mij de vrijheid om meerdere variaties te maken, te bekijken en onderling af te wegen. Na het vergelijken van de verschillende gemaakte versies kom ik tenslotte tot mijn definitieve keuze: de uiteindelijke fine art print die u dan ook hier op de website ziet staan.  

te koop
Mijn digitale fine art prints / prenten zijn te koop in een beperkte oplage van 10 stuks, geprint in hoogwaardige kwaliteit. 
De prints kunt u kopen, geprint op hoogwaardig papier, in een lijst. Of op dibond geplakt, met een coating over de print om deze te beschermen. Bij beide varianten kunt u zelf uw eigen afmetingen bepalen, tot maximaal ruim een meter aan de kortste zijde van de digitale print.

Hilly van Eerten
beeldend kunstenaar in art prints

* fine art print - moderne digitale kunst van de grote stad & de mensen, in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam.
Mijn digitale prints zijn gedrukt of op fine art papier, voor in een lijst achter glas of geplakt op dibond. Kwaliteits prints, gedrukt op hoogwaardig papier!! - Elke print heeft een beperkte oplage van maximaal 10 stuks.